Kombinasjonsferie: Rivieraen, Bordeaux og Atlanterhavskysten

Vi jakter stadig på nye ferieopplevelser i Frankrike. I år kombinerte vi Rivieraen med en uke på vestkysten; nærmere bestemt i Bordeaux og Arcachon.

Bordeaux kan du lese mer om i 48 timer i Bordeaux

Strandliv og surfing i Archacon

Da vi hadde vært to dager i Bordeaux, reiste vi videre til kysten med leiebil. Det tok ca. en time å gjøre fra Bordeaux til Arcachon, hvor vi bodde i tre netter.

Arcachon har lange tradisjoner som ferieby. Det sies at Napoleon la sin elsk på stedet, og turisttrafikken skjøt for alvor fart da toget kom til byen midt på 1800-tallet.

Arcachon IMG_5618
Stranden i Arcachon ved solnedgang. 

Arcachon har ca. 12.000 innbyggere, men langt flere om sommeren. Byen er akkurat passe stor hvis du ønsker noen late dager ved sjøen i kombinasjon med byferie i Bordeaux. Strendene langs Biscaya-bukten er preget av vind og bølger, men Archacon ligger skjermet til ved et naturlig basseng. Her kan du altså ikke surfe, men nyte standlivet på andre måter. Byen har mange gode restauranter (særlig med sjømat), og en hyggelig strandpromenade med mye liv på kveldstid i høysesongen.

Det naturlige bassenget Archacon ligger ved er neste helt lukket, og forskjellen på flo og fjære er stor. Fuglelivet er rikt i området, og det dyrkes mengder med østers der – hele 10.000 tonn i året. Ønsker du å ta en båttur, er det flere selskaper som tilbyr turer i bassenget.

Områdets største attraksjon er Dune du Pyla, en enorm sanddyne som strekker seg tre kilometer og er over 100 meter høy.

Dune du Pyla IMG_5575.jpg
Varm tur opp mot toppen av Dune du Pyla.

Vi kjørte noen kilometer sørover til i Biscarosse fordi enkelte i reisefølget ønsket å teste surfing. Den lille byen har en fantastisk strand med krystallklart vann som egner seg for surfing. Det går an å booke tid med en surfeinstruktør på forhånd, men vi bare troppet opp på et av stedene som tilbyr undervisning. Økten vi kjøpte varte 1,5 timer – og det var nok. Som nybegynner blir man sliten av å kave med brett og bølger. Det beste er nok å booke et kurs over noen dager, slik at man får prøvd seg litt mer.

Biscarosse ADF606C1-9681-45A3-B777-419252820C24.JPG
Klare for surfing i Biscarosse.

Middelalderbyen Carcassonne

Fra Arcachon gikk turen videre til Carcassonne. Bilturen tok akkurat fire timer uten stopp.

Ønsker du å ta tog den samme strekningen, er det enkelt. Det går tog fra Archachon til Bordeaux. Der må du bytte og reise til Carcassonne via Toulouse.

Les mer om Carcassonne som reisemål Verdensarv i Carcassonne

Første stopp ved Middelhavet i Sète

Etter en natt i Carcassonne, satte vi oss i bilen igjen og kjørte til Sète. Turen tok omtrent en og en halv time. Denne strekningen er også fullt mulig å tilbakelegge med tog. Det går like fort som turen med bil. Toget går via Narbonne.

Sète er en havneby med ca. 40 000 innbyggere, og begynte for alvor å vokse da Canal du Midi, som knytter Middelhavet til Atlanterhavet, sto ferdig i 1681.

Dessverre hadde vi uflaks med været, og fikk en dag med regn i Sète. Hvis været er bedre, er byen et godt utgangspunkt for en tur med havkajakk, bading og testing av lokale delikatesser. Langs den den store kanalen i sentrum ligger fiske- og passasjerbåter tett i tett. På land ligger fiskerestaurantene like tett. Dette er riktig sted for å teste blåskjell, østers og annen sjømat.

Sete 0AA7B1C5-8A60-4233-BE5E-BD8D3CC9566F.JPG
Båter i kanalen i Sète.
Sete IMG_5685.JPG
Restauranter tett i tett i Sète.

En formiddag i Aix-en-Provence

På vei til siste stoppested på Rivieraen, tilbrakte vi en dag i Aix. Vi har vært der mange ganger før, men det er alltid like hyggelig å rusle rundt i gågater og trange smug, sette seg på en kafé og høre vannet renne i en av de hundretalls fontenene. Ønsker du å gå i butikker, er Aix et godt valg. Markedene i byen er også berømt for sitt utvalg.

Les mer om Aix En natt i Aix-en-Provence

Fra Aix er det bare ca. halvannen time å kjøre til vårt faste feriested på Rivieraen.

kart.JPG
Reiseruten vår fra Arcachon, via Bordeaux og Carcassonne til Sète og Rivieraen. 

En kommentar om “Kombinasjonsferie: Rivieraen, Bordeaux og Atlanterhavskysten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s