Festningsbyen i Carcassonne ble satt på UNESCOs liste over verdensarvsteder på 90-tallet. Det er ikke vanskelig å forstå. Denne middelalderborgen er helt unik, og vel verdt et besøk – selv om den ikke ligger på Rivieraen.
Carcassonne er en berømt, befestet by 90 kilometer sydøst for Toulouse. På ulike lister over Frankrikes vakreste landsbyer er den en gjenganger. Borgen er så unik at det er laget et brettspill som er oppkalt etter den.
Vi besøkte Carcassonne i sommer, på vei mellom Bordeaux og Rivieraen. Vi trengte et stopp på veien, og hadde hørt at landsbyen var vakker.

Carcassonne har et moderne bysentrum også, men er kjent for «Cité de Carcassonne» med middelalderbebyggelse og dobbelte bymurer, som er levende beviser på byggekunsten helt fra 500-tallet til 1300-tallet.
For å lære mer om festningen, kan du delta på en guidet tur. Hvis du ikke ønsker det, er det hyggelig å vandre rundt å oppdage den på egenhånd også. Det finnes relativt billige guidebøker du kan kjøpe hvis du vil lese deg til historien selv.
Inne i festningen er det mange restauranter i ulike prisklasser, små butikker og andre ting å se på. Katedralen har fantastiske glassmalerier.
Tips: Hordene med turister kom på dagtid. Det beste er derfor å være en kveld i Carcassonne, gjerne kombinert med morgenen etter. Da får du sett festningen både på kvelds- og dagtid.
Hvis du vil se enda et landemerke, er det verdt å merke seg at Canal du Midi, som forbinder Middelhavet og Atlanterhavet, går igjennom den nedre bydelen i Carcassonne. Denne kanalen er også på UNESCOs liste over verdensarvsteder.
Nyttige lenker
- Turistkontoret i Carcassonne (har informasjon på flere språk)
- Vi var veldig fornøyd med hotellet, selv om det lå nedenfor selve borgen. Ikke noe luksus, men hyggelig og rent og med air condition: Hotell Pont Vieux
- Vi spiste en veldig god middag på restaurant L’Escargot, etter anbefaling fra hotellverten. Velg tapas!
- Inne i borgen finnes det også en «food court» som er et hyggelig sted å sitte om kvelden. Den heter Régalade

En kommentar om “Verdensarv i Carcassonne”