«Route de Mimosa»: Vakker vinteropplevelse på Rivieraen

Mange nordmenn holder seg unna Rivieraen om vinteren. Men mimosablomstringen gjør februar til en fin måned for en rundtur på Cote d’Azur.

«Route de Mimosa» er en berømt rundtur på Rivieraen, som er etablert for å feire mimosablomstringen. Turen tar deg innom åtte byer, og gir deg mulighet til å se den berømte, knallgule mimosaen på sitt flotteste.

conques-3405337_1920 (1).jpg
Mimosablomstring betyr gult.

Fakta om ruten

  • Strekning: 130 km
  • Periode: Fra januar til mars (februar er best)
  • Rute: Bormes-les-Mimosas (Var) – Rayol-Canadel sur Mer – Sainte-Maxime – Saint-Raphaël – Mandelieu-la-Napoule – Tanneron – Pégomas – Grasse (Alpes-Maritimes)

I februar er det mange arrangementer for deg som vil se mimosablomstringen langs denne ruten: Guidede turer, festivaler, parader, blomstershow osv. Mange mener at dette er den absolutt beste tiden for et besøk i Sør-Frankrike fordi de sedvanlige hordene av turister er fraværende om vinteren.

Mimosatrærne ble importert til Frankrike på 1800-tallet, og i februar preger de gule trærne landskapet langs hele Rivieraen. I Sør-Frankrike er blomstringen selve symbolet på at vinteren er over.

Les også
Med leiebil på Rivieraen
Tredagers road trip på Rivieraen

Første stopp: Bormes-les-Mimosas

Denne middelalderlandsbyen ligger vest for Saint-Tropez, og er svært vakker, med flotte strender og en rik flora. Følger du gatene oppover åssiden, når du fantastiske utsiktspunkter.

(strekning: 15 km)

Rayol-Canadel sur Mer

Rayol-Canadel sur Mer er en rolig landsby 15 km fra Bormes-les-Mimosas. «Domaine du Rayol» er en enorm hage på 20 hektar vel verdt et besøk. Her kan se et stort utvalg middelhavsplanter.

(strekning 30 km)

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime er en vakker liten by som er svært populær blant nordmenn. De trange bilfrie gatene er ideelle for en spasertur og litt shopping. I byen er det også egen Mimosa-festival. I år finner denne sted første helg i februar.

Les også
Den beste isen
Den beste pizzaen

(strekning 25 km)

Saint-Raphaël

Saint-Raphaël er både en ny og historisk by, og er litt større enn de de tre første på ruten. I februar er det karneval i byen.

Les også
Saint-Raphaël: Bedre enn sitt rykte

IMG_3054
Vår i Saint-Raphael.

(strekning 31 km)

Mandelieu-la-Napoule

Fra Var beveger ruten seg over til Alpes-Maritimes og Mandelieu-la-Napoule. Her arrangeres det en berømt årlig mimosafestivalen i midten av februar.

(strekning 13 km)

Tanneron

200 hektar av Tanneron er dekket av mimosatrær. I begynnelsen av februar arrangerer byen en mimosafestival, hvor torget blir dekorert med blomster. I mimosasesongen kan du smake deilige mimosaprodukter på markedet.

(strekning 10 km)

Pégomas

I landsbyen Pégomas finner du en mimosahage med mange ulike varianter av mimosa. Mimosafeiringer finner sted i slutten av januar.

(strekning 10 km)

Grasse

Ruten slutter i Grasse, verdens parfymehovedstad. Her har mimosa lange tradisjoner som ingrediens i såpe- og parfymeproduksjon. I Grasse kan du bl.a. besøke det internasjonale parfymemuseet.

Les også
Parfymebyen Grasse og Gorges du Loup

IMG_2267 (1)
Torget i Grasse.

Fra Grasse er det 37 km. til flyplassen i Nice.

Det er selvfølgelig mulig å ikke følge mimosaruten slavisk. Det er mange andre byer og landsbyer i nærheten også: Saint-Tropez, Frejus, Grimaud, Port Grimaud og Gassin er alle vel verdt et besøk. Fra Grasse er det kort vei til både Antibes, Cannes, Nice og Monaco.

Her er noen flere bloggposter med tips om samme område:
Dagstur til Grimaud og Port Grimaud
Tur til Cap Taillat

Noen reisetips

st_tropez
Ta en tur innom Saint-Tropez.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s