Tre vakre veistrekninger i Sør-Frankrike

Leiebil gir deg en unik mulighet til å se deg rundt på Rivieraen. Her er tre forslag til veistrekninger det er verdt å få med seg.

IMG_7325 (1)
Fra strekningen mellom Cannes og Saint-Raphaël.

Cannes til Saint-Raphaël (ca. 30 km)

Fra Cannes sentrum er det bare å følge veien langs stranden vestover. Veistrekningen mellom Théoule-sur-Mer og Saint-Raphael er berømt for sin vakre og dramatiske natur, med oransje klipper som stuper ned i havet. Stopp og nyt utsikten der dere ønsker. Det finnes fine utsiktspunkter flere steder.

Følger dere ekstra godt med, kan dere skimte Pierre Cardins berømte eiendom «boblehuset» i åssiden i Théoule-sur-Mer. Det sies at huset er verdens dyreste eiendom. Sist det var til salgs, lå det ute for 300 millioner pund.

Mellom Cap Roux og Agay er det mange fine, usjenerte badeplasser. Husk å ha badetøy og badesko lett tilgjengelig i bagasjerommet. 

Les også:

IMG_2158
Fra strekningen mellom Cassis og La Ciotat.

Cassis til La Ciotat, Route des Crêtes (ca. 11 km)

Strekningen forbinder Cassis og La Ciotat langs Middelhavet øst for Marseille, og tar deg opp på 380 meter over havflaten. Dette er en svært vakker veistrekning, og en av de brattest i Frankrike – enkelte deler har en helling på hele 30 prosent.

Her får du en fantastisk tur med 360 graders utsikt over noen av de vakreste landskapene i Provence. På strekningen finner du mange utkikkspunkter hvor du kan ta bilder eller stoppe for en piknik.

OBS! Veien stenger dersom været er for dårlig. Den har et velfortjent rykte for å være farlig på grunn av uforutsigbar vind.

Turen på sykkel er lettere hvis du starter fra La Ciotat.

Les også: 

DSC_0098-2
Utsiktspunkt langs D23 i Verdon. Legg merke til klatreren i fjellveggen.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon blir kalt «Europas Grand Canyon». Rundt den dype kløften i fjellene nordvest for Nice, kan du oppleve spektakulær natur og vakre veistrekninger. 

Noen kaller veiene rundt Gorges du Verdon «balkongveier»; det vil si veier som er hugget ut i fjellet slik at de henger i løse luften. Mange steder er veien for smal til at to biler kan møtes, med skarpe svinger flere hundre meter over det grønne vannet nede i kløften. 

D23, og er en smal, svingete vei med fantastisk utsikt over sørsiden av juvet og Verdon-elven. Er du heldig, ser du en ørn som svever høyt over vannet, og drevne klatrere som henger i fjellveggen. 

Hold deg fast! Jeg var faktisk litt engstelig på denne turen…

Les også:

 

 

En kommentar om “Tre vakre veistrekninger i Sør-Frankrike

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s