Svømmeturer i ferskvann

De fleste drar nok til Rivieraen for å bade i Middelhavet, men mange franske innsjøer og elver er også vel verdt et besøk.

IMG_2221 (1)
Barn på oppdagelsesferd i Gorges du Loup ved Grasse.

I år kjøpte jeg boken «Wild swimming France» av Daniel Start, etter å ha lest artikkelen Wild swimming on France’s Cote d’Azur på nettet. «The best swimming on the Côte d’Azur is not in the Mediterranean, but in turquoise pools and waterfalls in the mountains above», hevder han.

padle4
Innsjøen Lac du Rabinon ved Roquebrune nord for Les Issambres.

Jeg vet ikke om jeg er enig i at ferskvann slår Middelhavet, men forfatteren har rett i at det finnes mange fantastiske steder i fjellene nord for Cote d’Azur.

Her er noen bloggposter om steder du kan bade i ferskvann på Rivieraen – eller i nærheten:

Gorges du Loup

Gorges du Verdon

Lac du Rabinon

IMG_1631
Gorges du Verdon byr på turkis vann og flotte naturopplevelser.

I boken «Wild swimming France» er det enda flere gode forslag til badesteder på og nær Rivieraen. Stedene presenteres med kart, GPS-koordinater og flotte bilder. 

I fjellene bak Nice finner du noen av de mest spektakulære juvene i Frankrike. Vann som renner ned fra Alpene har formet unike fjellformasjoner som danner vakre fossefall og naturlige kulper. Daniel Start fremhever blant annet Clue d’Aiglun: «A swimmers’ and adventureres’ paradise». Ønsker du flere tips, kan du kjøpe boken for under 150,- i en nettbokhandel.

Aktiv ferie?

I mange elver tilbys mange typer aktiviteter, som for eksempel kanoturer, SUP-utleie og juving. Spør på det lokale turistkontoret hvis du ønsker en aktiv ferie. 

wild-swimming.JPG

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s