Parfymebyen Grasse og Gorges du Loup

Denne dagsturen kombinerer naturopplevelser og bading med et besøk i Grasse, byen som i århundrer har vært hovedby for Frankrikes parfymeindustri.

Målet for turen vår var det store dalen Gorge du Loup, nord for Cannes. Ideen til utflukten kom fra omtale av boken «Wild Swimming in France» av Daniel Start. «The best swimming on the Côte d’Azur is not in the Mediterranean, but in turquoise pools and waterfalls in the mountains above», hevder forfatteren. Gorge du Loup er et av stedene han anbefaler.

Vi startet dagen med lunsj i Châteauneuf-Grasse (se bildene over), en søvnig, liten landsby som ligger ved innkjøringen til Gorges du Loup-dalen. Kjøreturen tar en drøy halvtime fra Cannes.

Etter lunsj kjørte vi via Le Bar-sur-Loup på D6 oppover i dalen. Den første delen av turen har man den stupbratte fjellsiden ned mot elveleiet nederst i dalen på venstre side. Et stykke lenger oppe krysser man elven, og får elveleiet på motsatt side. Legg merke til den kjente fossen Cascade de Courmes rett før broen. Fossen har et fall på 60 meter.

Litt ovenfor punktet der veien krysser elven, finnes det en del fine badeplasser. Det var krevende å parkere i høysesongen, men da vi hadde fått på oss badetøyet var det verdt strevet.

 

Videre til Grasse

Da vi var ferdige med å bade, kjørte vi videre til Grasse. Turen tok en knapp halvtime.

Grasse ligger fint til i en åsside nord for Cote d’Azur. Byen har alltid vært et handelssenter, men fra 1500-tallet var det parfymen som ble den viktigste næringen i området.

I Grasse’ historiske sentrum ligger butikkene som selger såpe og godlukt tett i tett. Ta deg tid til å surre rundt i de trange gatene i gamlebyen og drikke kaffe på en liten plass. Flere steder er det fin utsikt ned mot kysten.

IMG_2254
Søt, mobil kaffebar på Place du 24 Aout i Grasse.

 

Spis lunsj eller middag på Place aux Aires, som danner et naturlig sentrum i gamlebyen. Her ligger restauranter og barer tett, og stemningen er roligere enn i kystbyene på Rivieraen.

Nyttige tips

  • Hvis du ikke har leiebil, er det mulig å ta toget til Grasse fra Nice og Cannes
  • Skal du bade i Gorges du Loup, må du ha med badesko. Kjøp badesko i en sportsbutikk på forhånd.
  • Parkering er en utfordring i høysesongen. Er du glad i å gå, kan det være lurt å sette igjen bilde i Le Bar-sur-Loup. Ta med ryggsekk, gode sko og badetøy og gå oppover i juvet.
  • Husk å ta med nok vann og litt niste.
  • Mange selskaper tilbyr juving og andre aktiviteter i Gorge du Loup. Bruk Google eller ta kontakt med et turistkontor hvis du vil prøve slike aktiviteter. Vi gjorde ikke det i Gorges du Loup, men har vært på tilsvarende i Gorges du Verdon. Les mer i Juving dypt nede i Gorges du Verdon. 

 

 

2 kommentarer om “Parfymebyen Grasse og Gorges du Loup

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s