Kombinasjonsferie: Rivieraen og Korsika

Korsika ligger bare noen mil sørøst for Rivieraen, og øya er enkel å nå med ferge fra Nice eller direktefly fra Norge.

Korsika er en fransk øy og region i Middelhavet vest for Italia og like nord for Sardinia. Øya har hatt fransk styre siden 1769, og er kanskje mest kjent for å ha fostret selveste Napoléon Bonaparte.

  • Størrelse: 8 680 km²
  • Hovedstad: Ajaccio
  • Befolkning: ca. 330 000

Franskmenn kaller Korsika «skjønnhetens øy». Det er ikke uten grunn. Den kuperte øya har fjell på høyde med Galdhøpiggen og hvite sandstrender med turkis hav. Forholdene ligger altså godt til rette for både badeferie og aktiv ferie med vandre- og sykkelturer i fjellene

calvi-pixabay 956561_1920 (1)
Calvi domineres av den kjente borgen.

Byene

Byene på Korsika er alle verdt et besøk, men den vakreste er nok Bonifacio i sør som har en fjord som deler byen i to. Den gamle delen av byen ligger og balanserer på hvite fjellvegger som stuper ned i havet. Vær oppmerksom på at byen er et populært reisemål, så du må bestille hotell i god tid.

Calvi ligger nord-vest på øya, og er kjent for borgen, gamlebyen og den lange sandstranden. Fremmedlegionen holder til i byen, og de ca. 1200 soldatene er synlige i bybildet.

Lei en bil

Hele øya er på størrelse med Rogaland fylke, og det gjør at de bratte fjellene og de lange strendene er samlet med korte avstander. Den beste måten å oppleve øya på er med leiebil eller egen bil du tar med på fergen fra fastlandet.

Det finnes godt utbygde veier mellom de store byene, men vær oppmerksom på at småveiene er mer krevende. Blir du lett bilsyk, må du stålsette deg.

Øya er liten, men du kan likevel risikere å bruke hele dagen på å komme fra ett sted til et annet hvis man ikke er klar over mulighetene og begrensningene som geografien (og veistandarden) setter.

Opp i høyden

Korsika er en vakker og frodig øy med 20 fjelltopper over 2000 moh. Det er fint med flotte strender og deilig badevann, men du har ikke opplevd Korsika før du har tatt noen turer oppe i fjellet. Øyas innland består av høye og skogkledde fjell, og mange flotte tur- og aktivitetsmuligheter.

På corse.no finner du flere turforslag

Blant aktivitetene mange ønsker å prøve, er juving. Jeg har ikke gjort dette selv på Korsika, men i Gorges du Verdon. Les Juving dypt nede i Gorges du Verdon

corsica-pixabay 224730_1920 (1)
På Korsika finner du høye fjell.

Napoleon født på Korsika

Øyas største sønn er Napoléon Bonaparte, som gjorde Frankrike til den dominerende statsmakten i Europa fra 1790-årene fram til hans fall i 1814. Napoleon ble født i Ajaccio i 1769, samme år som Frankrike innlemmet Korsika.

Nyttige lenker

Veien videre

Hvis du vil oppleve enda en Middelhavsøy, tar fergen fra Bonifacio til Sardinia bare ca. en time.

Les om andre kombinasjonsmuligheter: Ferie på Rivieraen kombinert med Italia, Spania eller øyene i Middelhavet

En kommentar om “Kombinasjonsferie: Rivieraen og Korsika

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s