Ferie på Rivieraen kombinert med Italia, Spania eller øyene i Middelhavet

Nice er et godt utgangspunkt for avstikkere til Italia, Spania eller øyene i Middelhavet. Her er noen tips om mulige kombinasjonsferier – hvis du vil du se mer enn bare Cote d’Azur.

DSC_0038-3
Stranden på Capo Falcone på nordsiden av Sardinia.

Vi har feriert på Rivieraen hvert år siden 2002, og har kombinert ferie på Cote d’Azur med

Sør-Tyrol

Vi fløy til München, og kjørte gjennom Østerrike til Syd-Tyrol (Schenna). Syd-Tyrol er Italias nordligste og største provins. Området byr på høye fjel med fantastiske turmuligheter, frodig landskap og god mat. Bilturen fra Syd-Tyrol tok ca. åtte timer.

IMG_4464.JPG
Schenna i Syd-Tyrol.

Lago d’Iseo

Vi fløy til Milano, og tilbrakte først noen dager på en øy i Lago Iseo. Innsjøen er den fjerde største i Lombardia. Etterpå reiste vi videre og bodde noen dager ved Garda-sjøen. Bilturen fra sørsiden av Gardasjøen til Nice tar ca. fem timer.

L1020829.JPG
Sykkeltur ved Lago d’Iseo, Nord-Italia.

Provence

Nice er et godt utgangspunkt for å se litt av Provence. Lei en bil og kjør innover i landet. Provence strekker seg fra den nedre delen av elven Rhône og østover til den italiensk grensen i øst, og grenser mot Middelhavet i sør og mot Alpene i nord. Kjører du to timer innover i landet fra Nice, kommer du for eksempel til Gorges du Verdon.

Les Kombinasjonsferie: Rivieraen og Provence

Costa Brava og Collioure

Vi fløy til Barcelona, og kjørte videre til Llafranc på Costa Brava, som er den vakre kyststripen nord for Barcelona. Etter noen dager der, kjørte vi videre inn i Frankrike til kystbyen Collioure. Fra Collioure til Nice tar det ca. fem timer.

Piemonte og Liguria-kysten

Vi fløy til Milano, og kjørte til Langhe i Piemonte. Etter noen dager på en vingård der, kjørte vi videre til Pietra på Liguria-kysten. Fra Pietra til Nice tar det ca. halvannen time med bil.

Korsika

Det går direktefly fra Oslo til Korsika. Til og fra Nice og Toulon går det ferger til øya, som byr på muligheter for både bading på fantastiske strender og aktiv ferie i fjellet.

Les Kombinasjonsferie: Rivieraen og Korsika

Sardinia

Vi fløy fra Oslo til Sardinia. Etter en uke på øya, fløy vi inn til Nice – men det er også mulig å ta ferge over til Korsika og videre til Nice. Mellom Sardinia og Korsika tar det bare ca. en time med båt.

Les mer 

Juving dypt nede i Gorges du Verdon

En natt i Aix-en-Provence

Padletur i Frankrikes Grand Canyon

Moustiers Sainte-Marie: En av de vakreste landsbyene i Frankrike

aix-fontene-rev
Aix-en-Provence er vel verdt et besøk.

En kommentar om “Ferie på Rivieraen kombinert med Italia, Spania eller øyene i Middelhavet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s