Juving dypt nede i Gorges du Verdon

Gorges du Verdon er som skapt for mektige naturopplevelser. Juving er et godt alternativ dersom du ønsker en unik opplevelse, uten alt for store utfordringer.

I områder rundt Gorges du Verdon tilbys en rekke ulike aktiviteter: Rafting, hanggliding og klatring er naturlig i den spektakulære naturen rundt kløften.

I den vakre landsbyen Moustiers de Sainte-Marie er det kort mellom firmaer som tilbyr ulike typer aktiviteter. Ved en tilfeldighet plukket vi med oss en brosjyre fra Verdon Passion sist vi var i området. Denne ferien hadde vi derfor booket juving (aqua rondo) med Yeti Rafting for hele familien.

IMG_9236
Juving med guide dypt nede i Verdon-kløften. Foto: Privat

Les også: Padletur i Frankrikes Grand Canyon

Les også: Moustiers Sainte-Marie: En av de vakreste landsbyene i Frankrike

 

Utgangspunktet for turen vår var ca. en times kjøretur fra Moustiers. Vi hadde mottatt god informasjon på e-post på forhånd, bl.a. med GPS-koordinatene til møtestedet.
På startstedet ble vi møtt av guiden Benoit, som snakket både fransk og engelsk. Han ga oss våtdrakter, svømmevester og hjelmer. Til sammen var vi en gruppe på åtte personer som deltok denne dagen.

IMG_9239 rev.JPG
Stedet der turen startet. Foto: Privat

Da alle hadde fått på seg utstyret, kjørte vi ca. 15 minutter til stedet der juvingen startet. Fra minibussen gikk vi ned en bratt trapp til dypet av Verdon-kløften. Startpunktet var en liten strand med steinbunn.

Turen nedover elven bød på ulike utfordringer: Vi svømte, fløt, hoppet og klatret litt. På begge sider gikk fjellveggen 200 meter rett opp. Over oss sirklet ørner på jakt etter neste måltid. Alt i alt en unik opplevelse for både barn og voksne.

 

20170726JUB_2122
Et hopp for de aller tøffeste. Foto: Verdon Photo

Turen varte ca. to timer. Da vi var ferdige, måtte vi gå tilbake til bilen. Det tok ca. 30 minutter. På veien gikk vi gjennom Tunnels du Sentier Martel, som innebar over 600 meter i stummende mørke (men guiden hadde lommelykt).

DCIM100GOPRO
På tilbakeveien måtte vi gå gjennom et par lange tunneler. Foto: Privat.

Totalt tok hele turen, fra vi møtte guiden og kledde på oss til vi hadde tatt av utstyret igjen, ca. tre timer. To steder sto det fotografer og tok bilder, som vi senere fikk tilbud om å kjøpe.

Opplevelsen anbefales på det varmeste!

Er du nysgjerrig på Verdon, anbefaler jeg deg å se Henrik Elvestad prøve seg på klatring i Gorges du Verdon i Amatørenes mester på TV2

Tips og råd

  • Det er ikke mobildekning i hele området mellom Moustiers og utgangspunktet for turen, så ikke belag deg på å finne veien ved hjelp av mobilen. Vi brukte en app på mobilen som ikke krever mobildekning (TomTom), men det er ikke nødvendig.
  • Spis og drikk godt før du starter turen. Det enkleste er å spise i Moustiers de Sainte Marie. Det er få steder å stoppe underveis. Der vi startet turen var det bare en enkel liten kiosk med vann, brus og is.
  • Book på forhånd. Området og aktivitetene er populære, særlig i høysesongen.
  • Ta med kaldt vann som du kan drikke når du kommer tilbake til bilen. Det er ikke mulig å ta med seg niste eller drikke på turen, som tar ca. tre timer.
  • Ta med gode sko. Du trenger gode joggesko på turen.
  • Barna som skal være med må ikke være for små. For det første må de orke å delta på hele turen. For det andre er det morsommere når de klarer utfordringene underveis. Det høyeste hoppet er 6-7 meter. Man kan godt stå over, men det er gøy å gjennomføre!
  • Du kan ikke ha med vanlig kamera på turen. Vi brukte et GoPro-kamera for å kunne ta bilder selv.

Foto: Privat + Verdon Pictures og Verdon Photo

_MG_5653
Den tøffeste tok til og med en salto. Foto: Verdon Pictures

6 kommentarer om “Juving dypt nede i Gorges du Verdon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s