Tredagers road trip på Rivieraen

Med leiebil kan du få sett mye på kort tid. Her er et forslag til hvordan du kan legge opp en tredagers road trip ved Middelhavet.

Dag 1 – Eze til Juan-les-Pins

Begynn turen i Nice. Både SAS og Norwegian flyr direkte til Nice fra Oslo. Fra Nice er det bare en kort kjøretur til den spektakulære landsbyen Eze. Her kan dere stoppe og ta en spasertur og nyte den fantastiske utsikten.

Les også: Penger til overs? Eze!

rivierafrue pixarbay eze-village-570133_1920 (1)
Utsikt ut over Middelhavet fra Eze.

Fortsett til La Turbie, som ligger på en høyde over Monte Carlo. Mange kaller dette Rivieraens beste utsiktspunkt. De eldste husene i landsbyen er fra 1000-tallet.
Kjør den svingete veien ned igjen mot Nice.

Fortsett til Villefranche-sur-Mer, hvor dere kan spise lunsj på et sted ved vannet.

pixabay villefranche-sur-mer-1265940_1920
Forslag til lunsjsted første dag: Villefranche-sur-Mer.

Etter lunsj kjører dere langs Promenade des Anglais mot Cagnes-sur-Mer, hvor attraksjoner blant annet inkluderer Renoir-museet. Hvis det ikke frister med kulturelle innslag, er et bad i Middelhavet en fin ettermiddagsaktivitet.

Første natt går det an å tilbringe i Juan-les-Pins, bare noen minutters kjøretur fra Cagnes-sur-Mer. På 30-tallet var byen Ernest Hemingways favorittferiested. Den dag i dag er Juan-les-Pins en yndet ferieby med mye liv på kveldstid.

Avstander (uten kø)

 • Nice flyplass til Eze: Ca. 30 min
 • Eze til La Turbie: Ca. 10 min
 • La Turbie til Villefranche-sur-Mer: Ca. 24 min
 • Villefranche-sur-Mer til Cagnes-sur-Mer: Ca. 40 min
 • Cagnes-sur-Mer til Juan-les-Pins: Ca. 25 min

Dag 2 – Cannes til Saint-Tropez

Den andre dagen kan dere kjøre videre til Cannes og starte dagen med en spasertur på croisetten. Parkeringshuset under festivalbygnigen ved havnen er stort, så det kan være lurt å sette bilen.

Følg kystveien videre til Théoule-sur-Mer, bare ca. 30 minutter unna. Følger dere ekstra godt med, kan dere skimte Pierre Cardins berømte eiendom «boblehuset» i åssiden i Théoule-sur-Mer. Det sies at huset er verdens dyreste eiendom. Sist det var til salgs, lå det ute for 300 millioner pund.

Veistrekningen mellom Théoule-sur-Mer og Saint-Raphael er den vakreste på hele turen, etter min mening. Stopp og nyt utsikten der dere ønsker. Mellom Cap Roux og Agay er det mange fine, usjenerte badeplasser.

cap-roux.jpg
Utsikt fra kystveien ved Cap Roux.

Et fint sted for lunsj kan være den lille kystbyen Les Issambres. Cap Mail eller Les Alizes er gode alternativer. Det finnes også mange fine restauranter nede ved vannet langs denne strekningen. På Plage Farniente kan du sitte på stranden i små hytter.

Etter lunsj setter dere kursen mot Saint-Tropez. Har dere lyst på et bad, er Pointe des Sardineux, rett før Sainte-Maxime, å anbefale.

Les også: Pointe des Sardinaux

IMG_7577-smal
Fredelig stemning på Pointe des Sardinaux.

Vær oppmerksom på at trafikken kan være svært tett mellom Sainte-Maxime og Saint-Tropez. Særlig i høysesongen kan køen stå helt stille. For å unngå dette, går det an å parkere bilen i Sainte-Maxime eller Port Grimaud og ta båten til Saint-Tropez. Da går dere glipp av deler av kystveien, men slipper å irritere dere over trafikken.

Les også: Den smarte veien til Saint-Tropez

Book hotell i Saint-Tropez for en natt og nyt atmosfæren langs havnen på kveldstid.

Tidsangivelser (uten kø)

 • Juan-les-Pins til Cannes: Ca. 25 min
 • Cannes til Théoule-sur-Mer: Ca. 30 min
 • Théoule-sur-Mer til Les Issambres: Ca. 1 t og 10 min
 • Les Issambres til Saint-Tropez: Ca. 40 min

Dag 3 – Saint-Tropez via Lorgues til Nice

Har dere mulighet, er det fint å våkne i Saint-Tropez på en markedsdag. Markedet i byen er rikholdig og hyggelig. Stå opp tidlig og ta en runde før det blir for varmt. En ekte fransk «Petit déjeuner» med juice, kaffe og croissant inntar dere på en av kafeene ved markedet.

st-tropez5
Sjarmerende gater i Saint-Tropez.

Les også: Hummer og kanari på marked

På reisen tilbake, tar dere veien om Grimaud. Den gamle, befestede middelalderbyen ligger flott til på et høydedrag. Fra borgen er det utsikt til store deler av Rivieraen.
Fortsett videre til Lorgues, hvor dere kan spise lunsj. Turen tar ca. en time med bil. I Lorgues er Chateau de Berne vel verdt et besøk. Her finner du både restaurant og vinutsalg. Denne lille avstikkeren fra kysten gir dere en smakebit av Provence også.

Les også: Rivieraen = rosévin

Les også: Besøk en vingård

 

pixabay wine-791133_1920
Smak på rosévin et sted dere kjører forbi.

 

Etterpå bærer det videre til Fréjus, som er den eldste romerske byen i Frankrike. Den ble grunnlagt av Cæsar i 49 f.Kr., og dere kan fremdeles se spor av romerne i byen. Hvis romerske ruiner ikke frister, er det fint å ta seg et bad ved Port Fréjus. Der er stranden fin.

Ta ut på motorveien, og fortsett til Grasse. Byen ble parfymesenter på 1500-tallet, og flere store parfymefirmaer har fremdeles drift her. I parfymemuseet kan du lære mer om tradisjonene og prosessene for å lage parfyme.

Fra Grasse er det en overkommelig kjøretur til flyplassen i Nice (ca. 30 minutter), dersom dere må reise hjem.

Har dere mer tid til rådighet, kan det være en idé med en overnatting i Cannes eller Nice. Begge byene byr på mer storbyfølelse enn resten av rundturen har gjort. Shoppingmulighetene er også gode.

Tidsangivelser (uten kø)

 • Saint-Tropez til Grimaud: Ca. 20 min
 • Grimaud til Lorgues: Ca. 60 min
 • Lorgues til Fréjus: Ca. 45 min
 • Fréjus til Grasse: Ca. 45 min
 • Grasse til Nice flyplass: Ca. 30 min
les-issambres.jpg
Fra kystveien ved Les Issambres.

Noen praktiske reisetips

 • Denne turen er best egnet for voksne. Har du barn i bilen, er det mulig å legge inn mer barnevennlige stoppesteder og flere runder med bading. Med barn er det også lurt å gjøre den siste etappen til Saint-Tropez med båt. Da unngår dere den verste trafikken.
 • Kjøpt en guidebok og planlegg turen ut fra egne interesser og behov. Dere trenger ikke gå på museum hvis dere ikke er interessert i det. Rivieraen byr på mange muligheter.
 • Kjøp et kart eller en navigasjons-app hvis bilen ikke er utstyrt med GPS. Det er ergerlig å kjøre feil hvis dere ikke har så mye tid.
 • Ha en bag med badetøy tilgjengelig i bilen. Da kan dere stoppe hvor som helst. Det finnes utrolig mange fine badesteder langs kystveien.
 • Husk å beregne god tid til flyplassen når dere skal hjem. I høysesongen er trafikken uforutsigbar. I verste fall står den helt stille.
 • Bestill hotell i tide. Rivieraen er et populært feriemål, og de gode hotellene blir fort fulle.
IMG_1578
Ta et bad på veien. Her fra Saint-Aygulf.

 

3 kommentarer om “Tredagers road trip på Rivieraen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s