Barnas egne Frankrike-favoritter

Barna er drevne Frankrike-farere. De har vært på ferie på Rivieraen siden de ble født begge to. Jeg har derfor bedt dem sette sammen sin egen 10 på topp-liste med aktiviteter og mat – til inspirasjon for andre barnefamilier.

 

IMG_5125-smal
Fornøyde barn i Frankrike.

 

Les også: Den franske riviera med barn

Her er barnas Topp 10:

Rosemodellert is

Barna er helt tydelige på hvilken is som er best: Isen hos Aux Parfums d’Italie i Sainte-Maxime er favoritten, og det trekker ikke ned at den blir formet som små, kunstferdige roser. Adresse: 84, avenue Charles de Gaulle.
Les mer i Den beste isen

 

ice cream
Roseis i Sainte-Maxime.

 

Badeland

Dette er ikke de voksnes favoritt, men en dag i Aqualand er en sikker vinner hos barna. Det finnes flere filialer av denne kjeden i Frankrike. Det ligger bl.a. en ved Saint-Aygulf og en ved Sainte-Maxime. Vær tidlig ute i sommermånedene. Det er kamp om de beste solstolene blant foreldre som vil slappe av mens barna går bananas i vannet.
Les mer på www.aqualand.fr

Sjokoladecroissanter

When in rome do as the romans. Skal du leve som en franskmann på Rivieraen, må du starte dagen med croissanter. Barna vil ha «pain au chocolat», som er croissanter fylt med sjokolade. Ikke den sunneste starten på dagen, men veldig godt! Den faste turen til bakeren om morgenen er hyggelig for både store og små.
Les mer i Franske matfavoritter

Sykkelbåt med sklie

Barna foretrekker basseng fremfor strand, men setter pris på strandtur med aktiviteter. Det er veldig populært å leie sykkelbåt med sklie. Svømmevest følger med på kjøpet, så det er en sikker aktivitet selv om dere kommer dere litt lenger ut på dypet. Ofte er vannet fantastisk klart og fint, så bading og hopping fra sykkelbåten er gøy for alle aldersgrupper. Tips: Ofte er båtleien lavere før lunsj.
Les mer i La Nartelle: Fin familiestrand

 

IMG_5092-liten
Sykkelbåter til leie på stranden.

 

Kveldstur til Sainte-Maxime

For oss nordmenn er de varme kveldene på Rivieraen noe av det beste med ferien. Selv etter at solen er gått ned, er det mulig å kose seg på fortausrestauranter, spise is og se på livet. Barnas favoritt på kveldstid er Sainte-Maxime, hvor det er mange gode restauranter, bilfrie gater og fantastisk is.

Vannaktiviteter i innsjø

Ved Roquebrune, i innlandet nord for Les Issambres, ligger det en innsjø med ulike vannaktiviteter. Det går an å leie kano og sykkelbåt  – eller bare bruke litt tid i hoppeslott og klatrestativ i vannet. Garantert populær utflukt.
Les mer i Barnevennlig kanotur ved Roquebrune

IMG_1684
Et eldorado for barna ved Roquebrune.

Storbytur til Cannes

Storbytur kan være en svett affære midt på sommeren, men om våren og høsten kan både store og små sette pris på en tur til Cannes eller Nice. Har du tenåringer, vil de like shoppingmulighetene i disse to storbyene. Vi foretrekker sentrum av Cannes. Byen er ikke så stor, så man rekker mye på en dagstur. Vær oppmerksom på at trafikken kan være tett i høysesongen. Kjøreturen fra motorveien til sentrum kan ta svært lang tid. Kan du komme deg til byen med tog eller båt er de verdt et forsøk.

Pizza på Mamma Mia

Pizza i Frankrike kan være mye rart. Ofte får du servert en lokal vri med mye Provence-krydder og sorte oliven. Barna er veldig tydelige på hvilken pizza de helst vil ha: Stamstedet heter Mamma Mia, og ligger i en gågate midt i sentrum av Sainte-Maxime. Her får du ekte italiensk pizza, uten franske innslag.
Les mer i Den beste pizzaen

Minigolf

Barna er glade i minigolf, og det finnes mange baner i feriestedene langs kysten. Den beste og mest velholdte banen vi har besøkt er i Saint-Raphaël (på østsiden av bystranden). Banen har 18 hull med ulik vanskelighetsgrad. Vær oppmerksom å at det kan blir svært varm midt på sommeren. Ta med nok vann.

 

IMG_7340-liten.jpg
Minigolf er en fin aktivitet (selv om det kan bli ganske varmt midt på sommeren).

 

Crepes

Franske pannekaker er noe helt annet enn det vi får her hjemme. Barna elsker pannekakerestauranter som her hele menyer med ulike varianter pannekaker. Men selv om det er mye å velge i, ender de ofte opp med enkel varianter med sukker, sitron og syltetøy.
Les mer i Franske matfavoritter

Og så noe tips fra de voksne til slutt

Mor og far tillater seg også å komme med noen råd og tips til slutt. Du kan lese mer om ferie med barn på Cote d’Azur i Den franske riviera med barn

  • Ta båt, la bilen stå: I fellesferien er Rivieraen full av mennesker. Bilkøene kan være endeløse, og barna blir fort lei. Det er derfor et godt råd å forsøke andre transportmidler. Mellom mange av kystbyene går det rutebåter som kan være et godt alternativ. Togtur er også smart. Buss er mindre attraktivt; bussene står ofte og stanger i bilkøen.
  • Basseng i varmen: Hvis dere skal leie hus, er det smart å tenke på tilgang til svømmebasseng. Noen ferieanlegg og boligområder har fellesbasseng, mens andre hus har private basseng. Barn og vann er en uslåelig kombinasjon i varmen.
  • Kjøp badesko: Det finnes mange fine sandstrender på Rivieraen, men det finnes også utrolig mange fine steder som ikke er så tilgjengelige. Kjøper dere noe billige badesko, får dere plutselig enda flere muligheter. Les mer i Badesko – feriens beste kjøp
  • Dagsturer: De fineste dagene i ferien er de dagene vi drar av gårde på tur og blir borte hele dagen. Legg en plan kvelden før, og kom dere tidlig på veien. Det finnes uendelige muligheter på Rivieraen. Les for eksempel Dagstur til Grimaud og Port Grimaud og Padletur i Frankrikes Grand Canyon.
verdon17.JPG
Noen ganger kan til og med barna bli fascinert av utsikten. Her fra dagstur til Lac de Sainte Croix.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s