Jeg gikk en tur på stien

Hvis du trenger å opparbeide litt appetitt før en større lunsj, er kyststien mellom Les Issambres og Sait-Aygulf et perfekt sted for en spasertur i vannkanten.

IMG_1577
Parti på stien litt vest for Saint-Aygulf (juli).

 

Stien starter rett i utkanten av Les Issambres (østsiden). Herfra kan du følge den hele veien til Saint-Aygulf. Er du ekstra ivrig, kan du fortsette turen langs Esclamandes-stranden helt til Frejus (men da må du ta en avstikker opp mot hovedveien like ved supermarkedet Géant).

Pakketips

Ta med vann på flaske, badetøy og håndkle, hvis været tillater det. Husk gode sko.  Mange av stedene langs kyststien er det lurt å ha på badesko hvis du vil i vannet. Franskmenn er flinke til å bruke badesko der det er steinete. Badesko er billige og enkle å få tak i.

sti2

Stien er av varierende kvalitet. Noen partier er enkle å gå; andre steder må man klatre litt (mars).

Enkelte partier er ganske krevende, så ikke ta med de aller minste barna (ikke de aller eldste voksne heller, for den sakens skyld). Barnevogn er ikke mulig å bruke på denne strekningen. Bæremeis er eneste løsning hvis du skal ha med baby.

Stien er sammenhengende det meste av veien. Ved Gaillarde-stranden må man imidlertid en liten tur opp på veien fordi en av de private eiendommene strekker seg helt ned til sjøen.

 

IMG_1578
Mange har med niste og badetøy og tilbringer hele dagen i buktene langs stien (juli).

 

Restauranttips

Går du fra vest mot øst, er det naturlig å stoppe og spise lunsj i Saint-Aygulf. Her er vår favoritt Bungalow Café som serverer brasiliansk mat. Går du motsatt vei (fra Saint-Aygulf til Les Issambres), er lunsj i Les Issambres en naturlig avslutning. Her er Le Cap Mail vårt beste tips, eller Les Alizes som ligger i havnen litt lenger vest.

 

sti5
Det er fint å utforske fjæra underveis (mars).

 

 

IMG_1576
Denne trestammen er et landemerke rett vest for Saint-Aygulf (juli).

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “Jeg gikk en tur på stien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s