Påske på Rivieraen

Påsken er min favoritt-tid på Rivieraen. Solen varmer allerede i mars og april, men man unngår hordene med turister.

Første påskedag kan falle på 35 forskjellige datoer, 22. mars er den tidligste, og 25. april er den seneste datoen. Påskeværet på Cote d’Azur er ikke like stabilt som sommerværet, men ofte er det veldig bra.

Vi har tilbrakt flere påsker på Rivieraen, og det kan være supert. Vi har selvfølgelig opplevd dager med regn, men jo senere påske, jo sikrere kan du være på fint vær.

Les også Når bør du reise til Rivieraen?

 

IMG_3054
Påskestille gater i Saint-Raphaël.

 

Fordelen med å reise utenom høysesongen, er at du kan oppleve andre ting enn strand og basseng. Om våren og høsten er det for eksempel fint med turer og aktiviteter som ikke er attraktive om sommeren på grunn av varmen.

For eksempel kan man ta en tur til Cap Taillat

 

IMG_3062
Mars på Rivieraen kan være super.

 

Vær oppmerksom på at de små kystbyene kan være ganske øde i påsken. Det kan for eksempel være vanskelig å finne seg steder å spise om kvelden. Beveger man seg til større steder, som Nice, Cannes, Antibes og Saint-Raphaël, er det ikke noe problem å finne åpne restauranter.

Les også Den franske riviera med barn

Saint-Tropez er verdt et besøk i påsken: Den smarte veien til Saint-Tropez. Byen er mer sjarmerende når pulsen er litt lavere, synes jeg.

Den eneste nasjonale helligdagen i påsken i Frankrike er 2. påskedag. Norge er mye mer «stengt» i påsken enn Frankrike. De fleste butikkene holder åpent, så planlegger du shopping er det ikke noe problem å få gjennomført. Husk å besøke en ekte «chocolatiers». Franskmennene er gode til å lage sjokolade, og påskeeggene er intet unntak.

 

DSCN2485
Blomsterbukett plukket i påskeferien 2004.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s