Besøk en vingård

På Cote d’Azur og i Provence er det mulig å besøke over 400 vingårder. Produsentene er stolte av vingårdene, og turister er hjertelig velkommen til å smake – og samtidig lære mer om fransk historie, kultur og vinproduksjon.

«Route du vin» – vinveien – er et begrep i Frankrike.  I ulike områder finner du veier spesielt merket «route du vin». Dette er veier som slynger seg gjennom vinmarker og forbi vingårder.

IMG_5712
På vingårdene kan du kjøpe med deg noe du kanskje ikke finner på supermarkedet. Her fra Chateau de Berne.

 

Vins de Provence

Vins de Provence er en sammenslutning for provencalske vinprodusenter. På nettsiden til organisasjonen finner du oversikt over distriktet og en egen vinrute for området. I ruten finner du tips, forslag og praktiske verktøy som kan komme godt med på en rundtur. Organisasjonen tilbyr også guidede turer i vindistriktene. Sjekk nettsiden for tider og steder.

tourisme-route-vins-provence

«Vinkart»

Turistkontorene i de ulike byene tilbyr ofte egne «vinkart» med veibeskrivelser for nærområdet. Det pleier ikke å være nødvendig og snakke fransk for å få noe ut av et besøk.  Du betaler heller ikke noe for vinsmaking, men det forventes at du kjøper med deg et par flasker av det du liker før du drar.

To tips til steder å besøke

Chateau Minuty (Gassin)

Du har kanskje lagt merke til de karakteristiske roséflaskene fra Chateau Minuty på supermarkedet eller på Vinmonopolet hjemme? Du kan besøke vingården på Saint-Tropez-halvøya i nærheten av Gassin. Sjekk åpningstidene på nettet før du reiser. Gassin er en vakker liten landsby som også er verdt et besøk.

Chateau de Berne (Lorgues)

Chateau de Berne er enda en vingård med lett gjenkjennelige flasker. Vingården ligger i nærheten av Lorgues, en liten kjøretur innover i landet. Chateau de Berne produserer både hvit, rød og rosévin, og har restaurant, spa, butikk, lekeplass og hotell. Hvis du har tid, kan du besøke Tourtour, som mange mener er en av de vakreste landsbyene i området.

IMG_5053.JPG
Chateau de Berne ved Lorgues.

Tips!
Du kan kombinere et besøk på en vingård med besøk på de lokale markedene. Les mer Hummer og kanari på marked

5 kommentarer om “Besøk en vingård

  1. Tirsdagsmarked i Lorgues kombinert med Clos d Alari i St Antonin (8 km). Av de bedre vi har smakt av rosè i Provence. Og for en olivenolje de produserer !!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s