Spis som en innfødt

Gleder du deg til ferie med sene, store frokoster? Glem det. På Rivieraen må du gjøre det annerledes.

croissants-569074_1920
Typisk fransk frokost med croissanter, kaffe, juice og litt syltetøy.

 

Liten frokost, stor lunsj

Skal du spise på restauranter på Rivieraen, må du tilpasse deg  det franske tidsskjemaet. Lunsj serveres mellom 12 og 14. Kommer du senere, er kjøkkenet stengt. Derfor må du tilpasse deg den franske rytmen. Å starte med en stor frokost med egg og bacon kl. 10.30, blir derfor helt feil. Du rekker rett og slett ikke å bli sulten igjen før lunsj.

Franskmenn spiser en enkelt frokost med kaffe og croissanter tidlig om morgenen. Lunsjen, som inntas mellom 12 og 14, er stor. Da er det viktig å være sulten. Tre retter og vin til maten er vanlig. Det kan være litt uvant for oss nordmenn, men måltidet skal holde deg gående helt til middag.

Sen middag

På restaurant spiser man middag en gang etter kl. 19.00. Når restaurantene åpner om kvelden, er det ofte skandinavene som skraper på døren. Vi er vant til å spise middag tidligere enn sør-europeerne. Franskmennene dukker i alle fall ikke opp før 20 når de har ferie. De små barna er vant til å være oppe til langt utpå kvelden.

Fordelen med å komme tidligere enn de innfødte, er at det er enklere å finne bord på restaurantene. I høysesongen blir det raskt fullt på de populære stedene.

Den beste pizzaen

Den beste isen

pixabay wine-791133_1920
Rosévin er et must på Rivieraen.

 

Stor by, flere muligheter

I høysesongen er det selvfølgelig mulig å finne noe enkelt å spise etter kl. 14. Jo større byen er, jo lettere er det å finne seg en hamburger, panini e.l. Utenfor høysesongen, kan det være helt umulig å finne seg noe å spise hvis du kommer etter 14.00. Da er alt stengt. Særlig innover i landet er måltidsrutinene strikte.

Tips!
Dersom du leier hus eller leilighet, er det enklere å få kvelden til å gå opp med små barn. Med egen leilighet kan dere gi barna en enkelt middag, og slippe sure unger på restaurant utover kvelden.

En kommentar om “Spis som en innfødt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s