Guide til fotballfrie aktiviteter i Nice

Nice er blant vertsbyene når fotball-EM starter denne uken. Rivieraen hovedstad har mye å by på utenfor fotballarenaen også. Her er noen forslag til aktiviteter mellom fotballslagene.

pixabay nice-1121373_1920
Ta et bad i Middelhavet mellom slagene på Stade de Nice.

 

Bad i Middelhavet

I Nice kan du kombinere storby, shopping og bading. Når været er godt, er et bad den perfekte avslutningen på en tur langs den berømte Promenade des Anglais. Stranden strekker seg fra flyplassen og hele 10 kilometer østover. Du kan velge mellom offentlige  og private strender. Ta med noe å sitte på hvis du ikke vil bruke penger på dyre strandstoler. Stranden består nemlig av stein.

 

Gamlebyen

En tur til gamlebyen er obligatorisk. Her er det liv hele døgnet, og det er enkelt å finne god mat på en av de utallige restaurantene.

pixabay nice-1437879_1920
Ta en spasertur i gamlebyen.

Middelalderlandsbyen Eze

Får du nok av storbyen, kan du ta en dagstur til Eze. Dette er en av de vakreste middelalderlandsbyene på hele på Rivieraen. Landsbyen ligger vakkert til på en fjellknaus midt mellom Nice og Monaco, og er dermed lett tilgjengelig fra Nice.
Les mer i Penger til overs? Eze!

Eze Foto av Patrick Giraud
Eze er verdt en utflukt.

Blomstermarkedet i Cours Saleya

Dette markedet er berømt for farger og lukter. Stå opp tidlig, og nyt stemningen før alle andre dukker opp. Markedet arrangeres hver dag kl. 06 til 18, unntatt søndag ettermiddag og mandag. I tillegg til blomster finner du lokale spesialiteter, krydder og frukt og grønt.

pixabay peonies-772217_1920
Blomstermarked med sterke farger. Foto: Pixabay.

Vindusshopping

Nice har nok av eksklusive butikker. Alle de store motehusene er representert. Har du et gjennomsnittlig budsjett, kan du vindusshoppe i stedet for å bli ruinert inne i butikkene. Ellers er Avenue Jean-Médecin hovedgaten for shopping i Nice.

Salade Nicoise

Salade niçoise er kalt opp etter Nice, og er en ekte fransk klassiker. Selvfølgelig må du spise denne når du er i Nice. Ansjos, tunfisk, egg og kapers er sentrale ingredienser.

salad-nicoise
Spesialitet fra Nice.

Kunst på museum

Nice har inspirert mange kunstnere, bl.a. Henri Matisse. Han regnes som en av de største blant de tidlige modernistene, og han arbeidet med ulike uttrykksformer og materialer, men var hovedsakelig maler. Museet ligger i en flott villa fra 1600-tallet. Her finner du åpningstider og annen informasjon

Båttur

Det finnes en rekke tilbud om båtturer dersom du har lyst til å se Rivieraen fra sjøen. Du kan for eksempel ta en dagstur til Monaco eller Saint-Tropez. Noen firmaer tilbyr også turer der du kan studere de eksklusive eiendommene til kjendiser som har hus på Cote d’Azur.

st_tropez
Saint-Tropez er lett tilgjengelig med båt. En biltur kan ta lang tid.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s