Moustiers Sainte-Marie: En av de vakreste landsbyene i Frankrike

Moustiers Sainte-Marie ligger i Haute Provence, og kalles Un Des Plus Beaux Village de France (en av de vakreste landsbyene i Frankrike).

Foto Wikimedia Commons Nepomuk
Moustiers klamrer seg fast under på en fjellhylle i Haute Privence. Foto: Wikimedia Commons, Nepomuk)

Over byen henger en gullbelagt stjerne i en 225 meter lang lenke mellom to fjelltopper. I følge legenden har stjernen hengt der siden det 10. århundre. Den er imidlertid blitt byttet ut en rekke ganger; senes for ca. 50 år siden. Her kan du lese mer om legenden

DSC_0115-1
Du kan skimte stjerne i lenken over landsbyen på dette bildet.

 

Hvis du orker, kan du gå de 262 trappetrinnene opp til Sainte-Anne-kapellet. Derfra har du flott utsikt over landsbyen og dalen.

Moustiers er spesielt kjent for vakker porselen, som er blitt laget helt siden middelalderen. Mange turister kjøper med porselensvarer hjem fra landsbyen. Her kan du lese mer om porselen fra Moustiers

Det er lett å slå i hjel noen timer med å bare vandre rundt og gjøre ingenting: Drikke en kald øl i skyggen, spise en is og se på de lokale produktene i de små butikkene.

Tips!
Du kan kombinere en tur hit med med et besøk i Gorges du Verdon, som jeg har skrevet om i Padletur i Frankrikes Grand Canyon. Siden det tar et par timer å kjøre opp fra Rivieraen, kan det være en god idé å booke en overnatting i Mourstiers. En hyggelig sommerkveld med middag i middelalderlandsbyen er en fin opplevelse.

5 kommentarer om “Moustiers Sainte-Marie: En av de vakreste landsbyene i Frankrike

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s