Tur til Cap Taillat

Noen steder er så fine at man helst ikke fortelle andre om dem. Cap Taillat er et sånt sted.

cap-taillat
Utsikt mot Cap Taillat. 

I påsken er det stort sett ikke varmt nok til strand- og bassengliv. Siden temperaturen er behagelig, er turer en fin aktivitet. Å gå til Cap Taillat er en perfekt tur for hele familien. Det tar ca. 40 minutter hver vei, og utsikten er fantastisk! Vi så delfinene sprette like utenfor da vi gikk ut til Cap Taillat. Området er rikt på flora og fauna, og det er mye å se på underveis.

IMG_3062
Allerede på vei fra parkeringsplassen til stien som fører til Cap Taillat er det fin utsikt. I det fjerne kan du skimte feriehuset til Karl Lagerfeld. 

IMG_3067

Turen går på en blanding av sti, små broer og strand. Dette er en av broene.

IMG_3072
Det er mange små bukter man kan stoppe i på veien. 
IMG_3093
De som er lette på foten, kan klatre underveis. 
IMG_3112
Barna er interessert i alt som finnes i vannet. 
IMG_3108
Noen er så heldige at de kan besøke halvøya med egen båt. 

Slik kommer du deg dit
På St. Tropez-halvøya ligger byen Ramatuelle. En kort kjøretur derfra finner du l’Escalet og parkeringsplassen som er utgangspunkt for denne turen. Gå på den asfalterte veien i ca. 10 minutter (sørover) til du kommer til punktet der stien starter (det er merket). Det tar ca. 40 minutter å ga til stranden i bukten ved Cap Taillat.

Tips
Om sommeren kan du kjøpe mat og drikke i boder ved parkeringsplassen. Ved påsketider er det lurt å ha med mat, eller å starte turen så tidlig at dere rekker lunsj i Ramatuelle før det stenger ca. kl. 14.00. Ta med badetøy og noe å sitte på hvis det er varmt nok. Bruk gode sko (ikke bare klikk-klakker). Noen steder er stien litt utfordrende. Husk solkrem.

3 kommentarer om “Tur til Cap Taillat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s